4 Νοέμβριος 2018, 23:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2018, 23:20

Καναδάς: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών στον αέρα

  • Καναδάς: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών στον αέρα

Ο κυβερνήτης ενός μικρού τουριστικού αεροσκάφους σκοτώθηκε σήμερα στον Καναδά, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη σε ένα χωράφι, δίπλα σε αυτοκινητόδρομο, κοντά στην Οτάβα, αφού συγκρούστηκε προηγουμένως στον αέρα με άλλο αεροπλάνο. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Οτάβα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη, τύπου Cessna, κατέπεσε σε ένα χωράφι. Ο πιλότος σκοτώθηκε επί τόπου, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Εκτός του θύματος δεν επέβαινε κανείς άλλος στο μικρό αεροπλάνο. Το δεύτερο αεροπλάνο, ένα δεκαθέσιο Piper PA42, κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο της Οτάβας. Ούτε ο πιλότος του, ούτε ο μοναδικός επιβάτης του έπαθαν το παραμικρό.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ο πιλότος του Piper είπε στον πύργο ελέγχου ότι το Cessna τον χτύπησε από την κάτω πλευρά, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μικρή ζημιά στο σύστημα προσγείωσής του. Στο σημείο της συντριβής του Cessna μεταβαίνει ομάδα ειδικών που θα αναλάβουν τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP.