4 Νοέμβριος 2018, 21:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2018, 21:22

Σάρωσαν οι Έλληνες τζουντόκα στο Καζακστάν: Χρυσά μετάλλια και από Ντανατσίδη, Τσελίδη και Τελτσίδου

  • Σάρωσαν οι Έλληνες τζουντόκα στο Καζακστάν: Χρυσά μετάλλια και από Ντανατσίδη, Τσελίδη και Τελτσίδου
    (Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)

Από… χρυσάφι ήταν στρωμένος ο δρόμος των Ελλήνων τζουντόκα στο Ασιατικό Όπεν που διεξήχθη στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν! Η Εθνική ομάδα τζούντο κατέγραψε μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της, αφού μετά τη χθεσινή (3/11) πρωτιά του Γιώργου Αζωίδη στα -73 κιλά, σήμερα ήταν σειρά των Αλέξη Ντανατσίδη (-81κ.), Θόδωρου Τσελίδη (-90κ.) και Ελισάβετ Τελτσίδου (-73κ.) να βρεθούν στην κορυφή των κατηγοριών τους. Τα τρία χρυσά μετάλλια στους άνδρες έφεραν την Ελλάδα στην 1η θέση, ενώ στη γενική κατάταξη η χώρα μας κατέλαβε τη 2η θέση.

Το δυσκολότερο έργο είχε ο Ντανατσίδης, ο οποίος χρειάστηκε να σημειώσει τρεις νίκες για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους U21, στα προημιτελικά νίκησε τον Νταουλετμπάγιεφ από το Καζακστάν, ενώ στα ημιτελικά τον τελικό επικράτησε των Ουμιρζάκοφ και Μουσάγιεφ αντίστοιχα, επίσης από το Καζακστάν. Στα -90 κιλά, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες στη χρονιά που διανύουμε, νίκησε τον Σαλμένοφ από το Καζακστάν αλλά και τον συμπατριώτη του Ζακαριγιάγιεφ.

Ωστόσο, οι «οικοδεσπότες» τα βρήκαν σκούρα και απέναντι στην Τελτσίδου, η οποία με δύο νίκες επί αθλητριών από το Καζακστάν, πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στους U23, στα ημιτελικά νίκησε την Σαλίκοβα, ενώ στον τελικό χρειάστηκε 2 λεπτά και 25 δεύτερα για να ρίξει με Ippon την Τσερμπάκοβα.