4 Νοέμβριος 2018, 20:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2018, 20:34

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη επικεφαλής του Ποταμιού

  • Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη επικεφαλής του Ποταμιού
    Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα του 3ου συνεδρίου (φωτ.: Το Ποτάμι / Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Με την επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη στη θέση του επικεφαλής του Ποταμιού και την εκλογή του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του αντιπροέδρου ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο του κόμματος. Οι Θεοδωράκης και Μαυρωτάς ήταν οι μόνοι υποψήφιοι με την πρόταση να λαμβάνει το 93,59% των ψήφων, ενώ το 6,41% ψήφισε λευκό. Γραμματείς Οργανωτικού και Στρατηγικών Δράσεων του Ποταμιού εκλέχθηκαν οι Γιώργος Γκαρής και Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου αντίστοιχα (υπερψήφισε την πρόταση το 72,82%). Επικεφαλής Νεολαίας αναδείχθηκε οι: Μαρία Δαμανάκη και Αναστάσιας Παππάς (συγκέντρωσαν 78,57%). Η πολιτική απόφαση υπερψηφίστηκε με 90,33%, ενώ η πρόταση 10 σημείων του Γιώργου Αμυρά καταψηφίστηκε (41,67% ΟΧΙ, 34,47% ΝΑΙ και 23,86% ΛΕΥΚΟ).

 «Είμαστε η πολιτική συμμαχία του ΑΛΛΙΩΣ» τόνισε ο Σ. Θεοδωράκης στην ομιλία του μετά την εκλογή του, υπογραμμίζοντας πως βάση και της πολιτικής απόφασης που πήρε το συνέδριο, τα επτά σημεία που θα καθορίσουν τις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος είναι: 

  1. Πλήρης αποκοματικοποίηση του κράτους οριζοντίως και καθέτως.
  2. Ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης.
  3. Σύγχρονη ανοιχτή παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα.
  4. Σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις.
  5. Προστασία της γης, της θάλασσας, των ζωών ως ιστορική μας υποχρέωση.
  6. Διαγενεακη δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας αποφάσεις.
  7. Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Αυτά είναι τα επτά σημεία, για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε. Και θα αγωνισθούμε. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά και τις δέκα προτάσεις του Γιώργου Αμυρά, τις οποίες κατέθεσε στο συνέδριο. Είναι προτάσεις που συμπληρώνουν όλα αυτά που υποστηρίζουμε. Είμαστε η πολιτική συμμαχία του ΑΛΛΙΩΣ! Αυτή τη μάχη θα δώσουμε, θα συνεχίσουμε να ταρακουνούμε την κοινωνία. Με καινοτόμες ιδέες, με τολμηρές αλλά πάντα μελετημένες προτάσεις. Με στόχο να κερδίζει η Ελλάδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία: