27 Ιανουάριος 2014, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:37

Κώστας Κορτίδης, ο Έλληνας σταρ της Τουρκίας!

  • Κώστας Κορτίδης, ο Έλληνας σταρ της Τουρκίας!

Κώστας Κορτίδης, ο Έλληνας σταρ της Τουρκίας!

Τον φωνάζουν στο δρόμο «Ερντογάν» λόγω του ρόλου του στη σειρά «Merhamet». Ο Κώστας Κορτίδης που ήταν για έξι χρόνια ψάλτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση και στο σινεμά της γειτονικής χώρας.

Έχει συμμετάσχει ήδη σε δεκάδες επιτυχημένες σειρές, ενώ μόνο το 2013 το όνομά του βρέθηκε ανάμεσα στο καστ των ηθοποιών που έλαβαν μέρος σε δύο τηλεοπτικές δουλειές και τρεις κινηματογραφικές ταινίες.

«Στην τηλεόραση έγινα γνωστός τα τελευταία χρόνια. Ειδικά με την περσινή συμμετοχή μου στην πολύ πετυχημένη σειρά «Merhamet», όπου είχα έναν από τους βασικούς ρόλους» λέει ο Κώστας Κορτίδης στην Espresso. «Στο δρόμο ο κόσμος με αναγνωρίζει, με σταματά, μου μιλάει. Γεννήθηκα στην Πόλη αλλά έχω ποντιακή καταγωγή, λόγω τον προπάππου μου που είχε έρθει πριν από τον 20ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη. Από την άλλη, η μητέρα μου έχει μικρασιατική καταγωγή».

Ο Κώστας Κορτίδης έχει κάνει σπουδές στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. Όπως αποκαλύπτει πριν ασχοληθεί με την ηθοποιία υπήρξε ένας από τους βασικούς ψάλτες του Πατριαρχείου.

Espresso

Πηγή: iefimerida.gr