4 Νοέμβριος 2018, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2018, 16:02

Ερντογάν: Νέες απειλές στην τελετή παράδοσης του πολεμικού πλοίου Burgazada

  • Ερντογάν: Νέες απειλές στην τελετή παράδοσης του πολεμικού πλοίου Burgazada
    (Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με αφορμή το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά κατά την τελετή παράδοσης του πολεμικού πλοίου «Burgazada».

«Δεν θα επιτρέψουμε απόπειρες εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο με τον αποκλεισμό μας ή τον αποκλεισμό της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’», είπε τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει «κανέναν  ληστή» να εκμεταλλευτεί τα συμφέροντα της χώρας του.

 «Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μάς θύμισαν ότι η χώρα μας θα πρέπει να είναι ισχυρή τόσο στη θάλασσα, όσο και αλλού. Κάθε πλοίο που εντάσσεται στον στόλο αυξάνει την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία, αλλά και την ισχύ μας στη θάλασσα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όσοι σκέφτηκαν να κάνουν βήματα κόντρα στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι έκαναν τεράστιο λάθος», είπε προσθέτοντας ωστόσο ότι η  χώρα του δεν εποφθαλμιά τα δικαιώματα και τα εδάφη άλλων χωρών, αλλά προστατεύει δικαιώματα της.