4 Νοέμβριος 2018, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2018, 14:07

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πώλησης παράνομων σκευασμάτων μέσω ίντερνετ

  • Εξιχνιάστηκε υπόθεση πώλησης παράνομων σκευασμάτων μέσω ίντερνετ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε υπόθεση προώθησης και πώλησης παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων μέσω διαδικτύου, ενώ συνελήφθη ένας Έλληνας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση έπειτα από καταγγελίες για ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων διαφημίζονταν και πωλούνταν παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα και σκευάσματα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε  στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης «Pangea XI». Σε βάρος του Έλληνα που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την εμπορία εν γένει των φαρμακευτικών, διαιτητικών και καλλυντικών προϊόντων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 1.451 δισκία-χάπια διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, έξι σκευάσματα υπό τη μορφή γέλης (gel), πέντε προϊόντα με εμποτισμένο επίθεμα, 14 δισκία αναβολικών, πλήθος παραστατικών που αφορούσαν αποδείξεις αποστολής δεμάτων με αντικαταβολή συνολικής αξίας περίπου 4.500 ευρώ, πλήθος κενών συσκευασιών διαφόρων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, καθώς και χειρόγραφων σημειώσεων σχετιζόμενων με την συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Δείγμα των κατασχεθέντων σκευασμάτων και προϊόντων στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ.Κ.