4 Νοέμβριος 2018, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2018, 08:45

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018: Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

  • Σε αυτές τις επιχειρήσεις αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο
    (Φωτ.: pexels.com / Tirachard Kumtanom)

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή (4/11) τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων. Το (προτεινόμενο) ωράριο λειτουργίας για όσους επιλέξουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους είναι από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, όπως άλλωστε ενημερώνουν και τα μέλη τους οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, όπως αναφέρει η εγκύκλιος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «Αν και μέχρι σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν έχουν αποδειχτεί αποδοτικές, εντούτοις η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής, οπότε ευελπιστούμε οι φθινοπωρινές εκπτώσεις να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να δώσουν μια σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων. Το έχουν ανάγκη όλες οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας».