3 Νοέμβριος 2018, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2018, 23:36

Ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην Αθήνα (βίντεο)

  • Ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην Αθήνα (βίντεο)
    Ο Λευτέρης Πετρούνιας φωτογραφίζεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το χρυσό μετάλιο, επιστρέφοντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τον συνόδευσαν στην πορεία προς τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο, για την εντυπωσιακή παρουσία των απόδημων Ελλήνων στις εξέδρες του σταδίου «Aspire Dome», αλλά και για την επιθυμία να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και τον επόμενο χρόνο, μίλησε ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από την Ντόχα όπου έγραψε ιστορία. Μπορεί πλέον να έχει γίνει… συνήθεια στον Λευτέρη Πετρούνια το να επιστρέφει στην Αθήνα ως θριαμβευτής από μια μεγάλη διοργάνωση, κάθε φορά όμως έχει την δική της ξεχωριστή ομορφιά, κάθε φορά ο κόσμος τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο με αγάπη και κάθε φορά ο ίδιος νιώθει την συγκίνηση να κυριαρχεί.

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μένα αυτό το μετάλλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Πετρούνιας έφτασε στις 9:30 το βράδυ στο αεροδρόμιο των Σπάτων μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή από την Ντόχα, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής. Ο κόσμος που ήταν εκεί, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, τον υποδέχθηκαν με θέρμη. Ο ίδιος, χαμογελαστός, ξεκίνησε με ένα «Καλώς σας βρήκα». Αμέσως μετά δήλωσε:

«Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ κρίμα, ενώ πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου, να χάναμε μια συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και στους Έλληνες πως θα συνεχίσουμε αυτό το νικηφόρο σερί από το 2015, και γνωρίζοντας ότι θα μπω για χειρουργείο και πως θα μείνω κάποιους μήνες έξω, είπαμε να κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Με βοήθησαν πολύ με τα λόγια που μου είπαν ο κριτής μας, ο προπονητής μου και ο γιατρός μου, προκειμένου να αλλάξω ξανά γνώμη και να κάνω αυτή την τελευταία προσπάθεια πριν μπω στο χειρουργείο. Δεν είχα κάτι να χάσω, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Αύριο (σ.σ. Κυριακή) πετάω για τη Γαλλία, τη Δευτέρα θα χειρουργηθώ (σ.σ. στον αριστερό ώμο), οπότε δεν είχα κάτι να χάσω. Πήγα στην Ντόχα μόνο για να διεκδικήσω πάλι τον τίτλο μου».

Στην συνέχεια τόνισε για το διαφορετικό που είχε αυτός ο αγώνας: «Το διαφορετικό ήταν ότι δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα και καμία προετοιμασία. Το τελευταίο αγωνιστικό πρόγραμμά μου ήταν στην Γλασκόβη στο Ευρωπαϊκό, στις 12 Αυγούστου στον τελικό, και από τότε κατευθείαν τώρα στον προκριματικό. Είναι δύσκολο να συμβεί και αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μένα. Πήγα με πολύ καλή ψυχολογία, αλλιώς δεν θα γινόταν να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

Στο τέλος ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε: «Έφτασα σε αυτή την διοργάνωση χωρίς να έχω πίεση από τους ανθρώπους που με στηρίζουν και ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Κάτι που με αποσυμπίεσε πολύ. Έφτασα στον αγώνα και είδα μερικές ελληνικές σημαίες. Όταν βγήκα για να αγωνιστώ, είδα πάνω από χίλιους Έλληνες. Και τότε ο προπονητής μου Δημήτρης Ράφτης με αγκάλιασε και μου είπε "Κάντο γι’ αυτούς". Αγχώθηκα, συγκινήθηκα, αλλά μετά την έξοδο που δεν υπήρχε βήμα και την όλη εκτέλεση του προγράμματος, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο. Με άγχωσε λίγο η εκτέλεση του Βραζιλιάνου Ζανέτι, που είναι ένας άξιος αντίπαλος και ήταν "ασημένιος" στο Ρίο, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά και παρέμεινε "ασημένιος"».