3 Νοέμβριος 2018, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2018, 16:42

Όλη η Ελλάδα στους ρυθμούς του 14ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο, βίντεο)

  • Όλη η Ελλάδα στους ρυθμούς του 14ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο, βίντεο)
    Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής»
  • Όλη η Ελλάδα στους ρυθμούς του 14ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο, βίντεο)
    Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού
  • Όλη η Ελλάδα στους ρυθμούς του 14ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτο, βίντεο)
    Σύλλογος Ποντίων Πλατέος

Χιλιάδες χορευτές, μουσικοί και συνοδοί από ποντιακούς συλλόγους όλης της Ελλάδας ταξίδεψαν σήμερα στη Λάρισα προκειμένου να πάρουν μέρος στο 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Ενθουσιασμένοι από το ταξίδι και το γεγονός, πολλές αποστολές κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις τους προθερμαίνονταν για το Φεστιβάλ με χορούς από την αλησμόνητη πατρίδα. Οι ποντιακές λύρες και τα νταούλια επιστρατεύτηκαν, και στο λεπτό στήθηκαν ποντιακά γλέντια σε όλα τα οδικά δίκτυα της χώρας.

Όλοι δηλώνουν πανέτοιμοι να ζήσουν τη μεγάλη αυτήν εκδήλωση που ξεκινάει στις 19:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Λεωνίδα Ιασονίδη και στη διαχρονική πορεία του ποντιακού ελληνισμού. «Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον μέγιστο Λεωνίδα Ιασονίδη, τον εξαιρετικό άνθρωπο, πολιτικό, Πόντιο, που πρόσφερε τα μέγιστα στην προσπάθεια να απαλύνει επί θητείας του, ως υπουργός, τον πόνο των επιζώντων της Γενοκτονίας που ξεριζώθηκαν και ήρθαν στην Ελλάδα. Το ήθος του θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά, και να μην ξεχνάμε ότι είναι ένας άνθρωπος που έδωσε τον δικό του αγώνα για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας της ιστορικής μας πατρίδας. Καταδικάστηκε σε θάνατο από στρατοδικεία των Τούρκων, και με τη ζωή του αποτελούσε πάντοτε ένα ζωντανό σημείο αναφοράς» τόνισε στο pontos-news.gr o πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018
19:00
Η μεγάλη γιορτή του ποντιακού ελληνισμού στη Λάρισα.