2 Νοέμβριος 2018, 20:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2018, 20:41

Αίγυπτος: Πολύνεκρη επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Κόπτες Χριστιανούς

  • Αίγυπτος: Πολύνεκρη επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Κόπτες Χριστιανούς
    Το μοναστήρι του Αγ. Σαμουήλ του Ομολογητή στην κεντρική Αίγυπτο (φωτ. αρχείου: EPA / STR)

Ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε Χριστιανούς Κόπτες προσκυνητές σε μοναστήρι στην Αίγυπτο σημειώθηκε νωρίτερα, όταν άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του, κοντά στη μονή του Αγ. Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Ελ Μίνια. Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United, η οποία επικαλείται εκπροσώπους της εκκλησίας, από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, ενώ 14 τραυματίστηκαν. Όπως έγινε γνωστό, τα λεωφορεία που μετέφεραν προσκυνητές ήταν τρία, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, την οποία μετέδωσε το «πρακτορείο» Amaq της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύει καμία απόδειξη για την ανάμιξη τζιχαντιστών.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των μαχητών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα. «Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση κατά Χριστιανών Κοπτών και την υποστήριξη στον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την ειδεχθή επίθεση κατά Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη υποστήριξή μας στον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.