2 Νοέμβριος 2018, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2018, 16:50

Πρόταση Τσίπρα για διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030 από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία

  • Πρόταση Τσίπρα για διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030 από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία
    Αλέξης Τσίπρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Μπόικο Μπορίσοφ, Βιόριτσα Ντάντσιλα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Την πρόταση να διεκδικήσουν από κοινού το Μουντιάλ του 2030 η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία διατύπωσε στους ομολόγους του ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της 5ης τετραμερούς Συνόδου Κορυφής που φιλοξενήθηκε στη Βάρνα. «Είναι μια ιδέα που θα την επεξεργαστούμε ακόμα περισσότερο», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά το τέλος της Συνόδου στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα σε μία από τις επόμενες συναντήσεις θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε ότι η ελληνική ιδέα αξίζει να συζητηθεί και έφερε ως παράδειγμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ που φιλοξένησαν η Βουλγαρία και η Ιταλία.

Για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης, ενώ η Ομοσπονδία της Ιρλανδίας έκανε γνωστό ότι θα στηρίξει την Αγγλία, τη Σκοτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία αν αποφασίσουν να ζητήσουν να αναλάβουν από κοινού τη διοργάνωση. Κοινή πρόταση είναι πιθανό να καταθέσουν η Αλγερία, η Τυνησία και το Μαρόκο.