26 Ιανουάριος 2014, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:37

Μεγάλος σεισμός στην Κεφαλλονιά. Ζημιές και πανικός στου κατοίκους

  • Μεγάλος σεισμός στην Κεφαλλονιά. Ζημιές και πανικός στου κατοίκους

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 10 χλμ Βορειοδυτικά του Αργοστολίου και 4 χλμ Βορειοδυτικά του Ληξουρίου, 293 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 118 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος του σεισμού είναι 5,8 R. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή μεγέθους από 3,7 έως 4,7 R.

"Δρόμος έχει κοπεί στα δύο"

Μέχρι στιγμής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στην πόλη του Αργοστολίου από σπασμένες τζαμαρίες, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμούς. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι αναφέρουν ότι υπάρχει δρόμος που έχει κοπεί στα δύο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά. Η κυρία Μαρία Αλυσσανδράτου, κάτοικος της Κεφαλονιάς περιέγραψε στο enikos.gr όσα συνέβησαν στον πρώτο σεισμό των 6R αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με τους επαναλαμβανόμενους μεγάλους μετασεισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απόψε θα κοιμηθούν στα αυτοκίνητα. 

Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς: Έπεσαν βράχοι στους δρόμους

Ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Σάββας Σαβάογλου μίλησε στο enikos.gr για τον σεισμό που σημειώθηκε στο νησί.

Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος ο κόσμος είναι πολύ αναστατωμένος από τον σεισμό αλλά και από τους ισχυρούς μετασεισμούς.

«Υπάρχουν υλικές ζημιές και γίνεται καταγραφή. Υπάρχουν επίσης ζημίες στο δίκτυο από πτώση βράχων», ανέφερε ο κ. Σαβάογλου. Ακούστε εδώ τι είπε

"Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ τέτοιο σεισμό", λέει στο enikos.gr ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δήλωσε πως αν και είναι κάτοικος Κεφαλονιάς πρώτη φορά βιώνει κάτι ανάλογο. 

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στην Κεφαλονιά, όπως είπε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.

Πηγή: enikos.gr