26 Ιανουάριος 2014, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:37

Στα άδυτα της φρίκης: Εδώ βίαζε ανήλικα αγόρια και κορίτσια ο Καντάφι

  • Στα άδυτα της φρίκης: Εδώ βίαζε ανήλικα αγόρια και κορίτσια ο Καντάφι

Εικόνες που προκαλούν φρίκη και αποκαλύπτουν ακόμη περισσότερο την αρρώστια της εξουσίας του Μουαμάρ Καντάφι, που επί 42 χρόνια κυβέρνησε τη Λιβύη. Μια εξουσία που τερματίστηκε όπως «έζησε», άγρια, βίαια, με το θάνατό του στα χέρια των ανταρτών.

Ήταν γνωστό πως τα χρόνια που ήταν στην εξουσία, ο Καντάφι είχε χαρέμια και σκλάβες του σεξ. Πως απήγαγε μικρά κορίτσια για να τα έχει στο κρεββάτι του. Πως θα έπαιρνε από τις οικογένειές τους με το έτσι θέλω.

Για πρώτη φορά όμως έρχονται στο φως μερικές νέες αποκαλύψεις. Οι χώροι όπου ο Συνταγματάρχης Καντάφι, ο άνθρωπος που επί 42 χρόνια κυβέρνησε τη χώρα, βίαζε αγόρια και κορίτσια, η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 14 χρόνια. Είναι εικόνες από ντοκιμαντέρ του BBC4.

Ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε στυλ της δεκαετίας του 1970, με καφέ τοίχους κι ένα διπλό κρεββάτι στη μέση. Εκεί όπου ο Καντάφι βίαζε τα θύματά του. Εκείνος, φυσικά, δεν το έβλεπε σαν βιασμό. Θεωρούσε πως ήταν τιμή των θυμάτων να «κοιμηθούν» με τον ηγέτη.

Υπήρχαν πολλά τέτοια δωμάτια στα παλάτια του Καντάφι σε όλη την Τρίπολη. Υπήρχαν κρυφά δωμάτια ακόμη και στο πανεπιστήμιο της πόλης!

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η εικόνα που δημοσιεύει η Daily Mail: ένα δωμάτιο με εξοπλισμό από εκείνους που υπάρχουν στα ιατρεία των γυναικολόγων. Εκεί, τα νεαρά κορίτσια εξετάζονταν για το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Κι αν έβγαιναν «καθαρές», τότε οδηγούνταν στο κρεββάτι του Καντάφι.

Στον ίδιο χώρο, ανάγκασε τα κορίτσια αυτά να κάνουν εκτρώσεις. Όσες επέζησαν ήταν «τυχερές». Άλλες, ήταν τόσο κακοποιημένες που οι άνθρωποι του Καντάφι τις παρατούσαν σε πάρκινγκ ή χωματερές και τις άφηναν να πεθάνουν.

Τα θύματά του, σύμφωνα με τη Daily Mail, τα διάλεγε ο ίδιος. Επισκεπτόταν σχολεία και κάθε παιδί που επέλεγε, το ακουμπούσε στο κεφάλι. Οι παρατρεχάμενοί του καταλάβαιναν και έπαιρναν το παιδί. Το ίδιο συνέβαινε και με τις φοιτήτριες που παρακολουθούσαν τις διαλέξεις τους. Κι αν οι οικογένειές τους προσπαθούσαν να τις προφυλάξουν; Εκτέλεση.

Τα περισσότερα κορίτσια ήταν παρθένες και κρατήθηκαν φυλακισμένες για χρόνια. Τις ανάγκαζαν να βλέπουν πορνό για να «εκπαιδεύονται».

Πολλά θύματα επέλεξαν τη σιωπή. Μια γυναίκα όμως, που από τα 15 της και για επτά χρόνια έζησε τον εφιάλτη, μίλησε. Είπε πως την απήγαγαν, την έγδυσαν, της έκαναν εξετάσεις αίματος, την ξύρισαν παντού εκτός από το κεφάλι, την έβαψαν και την οδήγησαν στο δωμάτιο όπου την περίμενε γυμνός στο κρεββάτι ο Καντάφι. Όταν προσπάθησε να φύγει, οι «Αμαζόνες» (οι γυναίκες σωματοφύλακες) τη σταμάτησαν.

Μετά από επτά χρόνια συνεχούς βιασμού, κατάφερε να δραπετεύσει όταν βρήκε μια πόρτα ξεκλείδωτη. 

Δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: newsit.gr

Gallery