31 Οκτώβριος 2018, 14:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2018, 14:31

Δείτε όλο το πρόγραμμα του 14ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του 14ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ
    Στιγμιότυπο από το 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που έγινε στην Αθήνα (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Μια ανάσα μάς χωρίζει από το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών «Λεωνίδας Ιασονίδης» της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που φέτος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Πόντιο πολιτικό και γίνεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας. Σήμερα έγινε γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα της μεγάλης ημέρας που θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο την παράδοση, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς του Πόντου.

Τον κόσμο θα καλωσορίσει ο Αντώνης Καγκελίδης, πρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας που συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ με την ΠΟΕ.

Τα λάβαρα των συλλόγων θα μπουν στο στάδιο αμέσως μετά, και το λόγο θα πάρει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης. Όπως πάντα, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων και με εντυπωσιακό τρόπο θα μπουν στο στάδιο οι χορευτές όλων των ΣΠΟΣ, υπό τους ήχους της λύρας του Παναγιώτη Κογκαλίδη, τη φωνή του Θεόδωρου Κοτίδη και τα νταούλια των Κλεάνθη Σιαμλίδη και Χαράλαμπου Κιτσονίδη. Σε αυτό το σημείο θα αποδοθεί φόρος τιμής στον Λεωνίδα Ιασονίδη και θα γίνει τιμητική απονομή στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη. Τη σκυτάλη θα πάρουν με τη σειρά οι ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας και Ηπείρου, Νομού Θεσσαλονίκης, και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας που θα παρουσιάσουν δρώμενα και χορούς.

Το 14ο Φεστιβάλ θα κλείσει με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής και την παρουσίαση του χορού σέρρα.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ ευχαριστεί όλους όσοι αγάπησαν το Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια και το έκαναν μεγάλο γεγονός, τους χορευτές που ξεκινούν από όλη την Ελλάδα και δίνουν δυναμικό παρών, ενώ δίνουν ραντεβού στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Διαβάστε εδώ όλο το πρόγραμμα.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018
19:00
Η μεγάλη γιορτή του ποντιακού ελληνισμού στη Λάρισα.