26 Ιανουάριος 2014, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:37

Η Μυρτώ συνεχίζει τον αγώνα της από τη Λάρισα. Αρχίζει η δίκη

  • Γιατί το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να βοηθήσει την Μυρτώ

Η Μυρτώ βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα σε Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ την Τρίτη αρχίζει η δίκη του Πακιστανού που είναι υπεύθυνος για τον Γολγοθά της.

Σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα νοσηλεύεται από χθες το βράδυ η 16χρονη Μυρτώ από την Πάρο, η οποία έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης ενός Πακιστανού στο νησί πρόπερσι το καλοκαίρι και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, το Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη μικρή Μυρτώ, καθώς εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.

Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Η επιστροφή της συμπίπτει με την έναρξη της δίκης του Πακιστανού που στις 22 Ιουλίου 2012 της επιτέθηκε και την  τραυμάτισε σοβαρά στη Πάρο, στην παραλία Χρυσή Ακτή. Η δίκη θα γίνει στη Σύρο και θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Ο δράστης της  επίθεσης, είχε καταρχήν δηλώσει ψεύτικη ηλικία (17 ετών) για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή για το συγκεκριμένο αδίκημα, ενώ αυτή τη στιγμή κρατείται στις  φυλακές των Γρεβενών.