27 Οκτώβριος 2018, 21:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2018, 20:27

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος μετά τον σεισμό

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος μετά τον σεισμό
    Πανοραική άποψη από την πόλη της Ζακύνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Διονύσης Παπαντώνης)

Την κήρυξη της Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο γ.γ. Ιωάννης Ταφύλλης κήρυξε την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση σεισμού την 26-10-2018 στην παραπάνω περιοχή».

«Το νησί μας άντεξε έναν πολύ μεγάλο σε ένταση σεισμό. Είμαι στη Ζάκυνθο γιατί θέλουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και όπου μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας. Θα διαπιστώσουμε το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις δημόσιες υποδομές και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με τις υπηρεσίες μας, για την αποκατάστασή τους», δήλωσε από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ζακύνθου Ελευθέριο Νιοτόπουλο, το δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο λιμάνι της Ζακύνθου, όπου έχει υποστεί καθίζηση τμήμα του λιμενοβραχίονα, συνοδευόμενος από τον λιμενάρχη Αθανάσιο Σιούτη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, επισκέφθηκε το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων, που «πληγώθηκε» από τη σφοδρότητα του σεισμού, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Θοδωρή Καμπίτση.

Ο Θ. Γαλιατσάτος, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί για τη συμπαράστασή τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και το τουρκικό προξενείο της Αθήνας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.