27 Οκτώβριος 2018, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2018, 18:51

ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ – Αναφορές για νεκρούς

  • ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ – Αναφορές για νεκρούς
    (Φωτ.: Lori Houy / WPIX.com / Twitter)

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές.

Το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου CBS κάνει λόγο για επτά νεκρούς, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί, ενώ το Fox News Pittsburgh μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής», όπου είχαν συγκεντρωθεί πιστοί για μια λειτουργία. Το BBC, επικαλούμενο πληροφορίες της Αστυνομίας, μεταδίδει ότι ο ένοπλος εισέβαλε στη συναγωγή και άνοιξε πυρ.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών έφθασαν στη συναγωγή στις 10:00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με το Reuters, η Αστυνομία του Πίτσμπουργκ περικύκλωσε τη συναγωγή μετά τις πληροφορίες περί ενός ενόπλου στο κτήριο. «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ασφαλές» προειδοποίησε τους κατοίκους ο διοικητής της Αστυνομίας Τζέισον Λάντο.

Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνονται αστυνομικοί να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή κρατώντας αυτόματα και φορώντας κράνη. Ασθενοφόρα βρίσκονται επίσης κοντά στη συναγωγή και η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δρόμους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμά του στο Twitter επισήμανε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα: «Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Οι πολίτες στο Σκουίρελ Χιλ να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά θύματα. Να προσέχετε τον ένοπλο. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».