27 Οκτώβριος 2018, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2018, 17:24

«Ο Στέλιος της καρδιάς μας»: Μια μοναδική παράσταση από τον Δήμο Ν. Ιωνίας

  • «Ο Στέλιος της καρδιάς μας»: Μια μοναδική παράσταση από τον Δήμο Ν. Ιωνίας
    (Φωτ.: Facebook / Στέλιος Καζαντζίδης - Stelios Kazantzidis)

Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας (ΟΠΑΝ) με τη Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΟΠΑΝ στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου, στις 20:00, στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Ιωνίας (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Πευκακίων).

Η γενέτειρα του σπουδαίου ερμηνευτή τιμά τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον άνθρωπο που εξέφρασε όσο κανείς άλλος τους καημούς και τα βάσανα των απλών ανθρώπων, με μια πολυσύνθετη εκδήλωση που θα περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, αφήγηση, προβολές, χορό και τραγούδια που θα συνοδεύονται από λαϊκή ορχήστρα.

Η πρώτη σκέψη για την παράσταση έγινε πριν δύο χρόνια, όμως χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να υλοποιηθεί με τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και όλο το μουσικό κομμάτι. «Η παράσταση αποτελεί μια θεατρική προσέγγιση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της Ελλάδας, μέσα από την καλλιτεχνική πορεία του Στέλιου Καζαντζίδη. Ο κεντρικός αφηγητής ξετυλίγει την ιστορία, ντύνει με τον λόγο τις προβολές και το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται, ενώ στην πορεία αλλάζει ρόλο και υποδύεται βασικούς χαρακτήρες, μαζί με ανθρώπους από τη χορωδία που διακρίνονται στην υποκριτική», είπε στο Pontos-news ο καταξιωμένος μουσικός Βαγγέλης Σαραντίδης, που έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό της παράστασης.

Όλα αυτά «ντύνονται» από τη λαϊκή ορχήστρα του εξαιρετικού Μάκη Μαυρόπουλου, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του μεγάλου ερμηνευτή. Η δραστήρια Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΟΠΑΝ θα παρουσιάσει τραγούδια μεγάλων συνθετών που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως του Μίκη Θεοδωράκη και του Χρήστου Λεοντή, ενώ τα υπόλοιπα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο μοναδικός Άγγελος Παναγάκης.

Στο θεατρικό κομμάτι της παράστασης, οι θεατές θα μεταφερθούν σε διάφορες περιόδους του Στέλιου Καζαντζίδη, από τα παιδικά του χρόνια στη Ν. Ιωνία και την περίοδο της μετανάστευσης στη Γερμανία, μέχρι την εποχή που αποφάσισε να σταματήσει τις νυχτερινές του εμφανίσεις στην Αθήνα.

Τα κείμενα, η σκηνοθεσία και η καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είναι της Έλενας Στρατή, η σκηνογραφία του Τρύφωνα Κόρμπη, ενώ η μουσική επιμέλεια, η διδασκαλία της χορωδίας και ο γενικός συντονισμός έχει γίνει από τον Βαγγέλη Σαραντίδη.

Στον ρόλο του αφηγητή είναι ο Δημήτρης Βερύκιος, ενώ το χορευτικό κομμάτι της παράστασης καλύπτει ο Χορευτικός Όμιλος του Συλλόγου Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Ν. Ιωνίας-Ηρακλείου Αττικής «Ζέφυρος».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις που θα αρχίσουν να διατίθενται την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΟΠΑΝ (Ηρακλείου 268, 1ος όροφος). Θα διατεθούν 250 κάρτες εισόδου για κάθε μία από τις τρεις παραστάσεις και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά.