27 Οκτώβριος 2018, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2018, 12:12

Μικρασιατικό γλέντι με κυκλαδίτικο άρωμα από τις «Ρίζες» στο Χαλάνδρι

  • Μικρασιατικό γλέντι με κυκλαδίτικο άρωμα από τις «Ρίζες» στο Χαλάνδρι

Τη σχέση της Κωνσταντινούπολης και των αλησμόνητων πατρίδων με τις Κυκλάδες και τη νησιωτική παραδοσιακή μουσική αναμένεται να αναδείξει το μικρασιατικό γλέντι που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες» σήμερα το βράδυ, στο πάρκο Συνοικισμού, στο Χαλάνδρι.

Η μεγάλη γιορτή πραγματοποιείται για 10η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί τη μεγαλύτερη συνεύρεση Μικρασιατών για την Αττική καθώς συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου.

Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος πολύ γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Κυριακή Σπανού, ο Πάνος Βέργος και ο Αργύρης Ψαθάς και ο ξακουστός βιολιστής Νίκος Οικονομίδης.

Πώς συνδέονται μουσικά οι αλησμόνητες πατρίδες όμως με τις Κυκλάδες; Στο ερώτημα αυτό απαντά ο Νίκος Οικονομίδης στο Newpost.gr και τον δημοσιογράφο Χρήστο Κωνσταντινίδη. «Υπήρχαν μετακινήσεις πληθυσμών. Κάποια στιγμή για παράδειγμα έφυγε όλη η Νάξος και πήγε στα Βουρλά για εργασία. Γύρισαν από εκεί και έφεραν μαζί τους πολλά στοιχεία μικρασιατικά. Στην πορεία της ιστορίας πολλά νησιά, όπως η Κίμωλος, ήταν κόμβος Ανατολής-Δύσης. Από εκεί περνούσαν τα εμπορικά πλοία για Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει μία συνεχόμενη πορεία μέσα στο χρόνο. Η Αμοργός κατοικήθηκε από επιφανείς οικογένειες του Βυζαντίου που έφεραν τη βυζαντινή παράδοση. Ασφαλώς λοιπόν έχει και όλο το Αιγαίο σχέση με τη Μικρά Ασία».

Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.

Εκδηλωσεις