26 Οκτώβριος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2018, 23:42

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας» στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας» στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)
    Η Άννα Θεοφυλάκτου (φωτ.: Δήμος Εορδαίας)
  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας» στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)
  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας» στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

Μια σπουδαία έκθεση που ταξιδεύει τον επισκέπτη στην Τραπεζούντα μια άλλης εποχής, με όχημα τα πορτρέτα αστών της πόλης, φιλοξενείται εδώ και λίγες μέρες στο Μουσείο Πτολεμαΐδας. Τα εγκαίνια της έκθεσης «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας» όπου παρουσιάζονται φωτογραφικά έργα της αστικής κοινωνίας της Τραπεζούντας από το αρχείο Άννας Θεοφυλάκτου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, έγιναν στις 17 Οκτωβρίου.

«Είναι μία ξεχωριστή έκθεση με 190 έργα, με πορτρέτα αστών της Τραπεζούντας και εικόνες της καθημερινότητας, που αποτελούν κειμήλια μιας άλλης εποχής» είπε η Άννα Θεοφυλάκτου δίνοντας την ταυτότητα της έκθεσης.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης στάθηκε στη σημαντικότητα της έκθεσης τονίζοντας πως είναι ότι καλύτερο έχει γίνει τα τελευταία 100 χρόνια, για τον αστικό πληθυσμό των Ελλήνων του Πόντου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα άλλο κομμάτι της ιστορίας, τόνισε. Μάλιστα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, μέσα από την κάμερα του kozan.gr, στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής να προσέλθουν στην έκθεση ώστε οι μαθητές να μυηθούν στον ποντιακό ελληνισμό.


(Βίντεο: kozan.gr)

Στην αξία της έκθεσης αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εορδαίας Ιωάννης Αριστερίδης, συγχαίροντας τους εμπνευστές της.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 14:00.

  • Φωτογραφίες: Δήμος Εορδαίας.
Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2018