25 Οκτώβριος 2018, 22:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2018, 22:17

Ιορδανία: Ξαφνική πλημμύρα με 18 νεκρούς, κυρίως μαθητές

  • Ιορδανία: Ξαφνική πλημμύρα με 18 νεκρούς, κυρίως μαθητές
    Φωτογραφία αρχείου από τη Νεκρά Θάλασσα (straitstimes.com)

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν στην Ιορδανία, όταν σχολικό λεωφορείο παρασύρθηκε από ορμητικούς χειμάρρους κοντά στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (δυτικά), ανακοίνωσε η αρχή πολιτικής προστασίας της χώρας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δυτικά του Αμάν, ενώ τα περισσότερα θύματα ήταν μαθητές.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Αρχών, στο σχολικό επέβαιναν 37 μαθητές και επτά συνοδοί, ενώ υπάρχουν κι αγνοούμενοι. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. «Οι μαθητές είχαν πάει σχολική εκδρομή, το δυστύχημα προκλήθηκε από την κατάρρευση τμήματος του δρόμου εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχών», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έστειλε ελικόπτερα στην Ιορδανία για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ισραηλινού στρατού, στην επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων παίρνει μέρος ειδική μονάδα έρευνας και διάσωσης, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της Ιορδανίας.

«Ο ισραηλινός στρατός συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης των παιδιών που επέβαιναν σε σχολικό λεωφορείο, το οποίο ανετράπη εξαιτίας ξαφνικής νεροποντής και πλημμύρας», συμπληρώνεται στο δελτίο Τύπου, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των ελικοπτέρων που έχουν σταλεί στην περιοχή.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ.