25 Οκτώβριος 2018, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2018, 10:38

Μεγάλη δωρεά της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών στο Τμήμα Ποντιακής Διαλέκτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

  • Σε ποιους ποντιακούς συλλόγους, φορείς και βιβλιοθήκες της Ελλάδας υπάρχουν εκδοτικά έργα της ΕΠΜ
    (Φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών προχώρησε πρόσφατα σε μια δωρεά στους φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι οποίοι παρακολουθούν το μάθημα «Εκμάθηση της Ποντιακής Ι και ΙΙ».

Είκοσι αντίτυπα του «Ιστορικού λεξικού της ποντικής διαλέκτου» και ισάριθμα αντίτυπα της «Ιστορικής γραμματικής της ποντικής διαλέκτου» του Άνθιμου Κ. Παπαδόπουλου βρίσκονται πλέον στα χέρια των φοιτητών.

«Τα βιβλία αυτά ήδη διανεμήθηκαν στους 20 φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα και οι οποίοι μας ζήτησαν να σας διαβιβάσουμε και τις δικές τους θερμότατες ευχαριστίες. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι με την ευγενική αυτή χορηγία σας συμβάλλετε ενεργά στη βελτίωση του επιπέδου κατάρτισης και εκπαίδευσης των φοιτητών μας. […] Έτσι, η εκμάθηση της ποντιακής από τους φοιτητές μας διευκολύνεται κατά τον πλέον δυνατό και ευχάριστο τρόπο» αναφέρει η ευχαριστήρια επιστολή των διδασκόντων καθηγητών Ηλία Πετρόπουλου και Ιωάννας Σιταρίδου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστο Γαλανίδη.

Η επιστολή κλείνει με ανοιχτή πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών να παρευρεθεί στην αίθουσα διδασκαλίας ώστε να γνωρίσει από κοντά τους φοιτητές του τμήματος και να τους ενημερώσει για το σπουδαίο έργο του.

  • Με πληροφορίες από το efxinospontos.gr.