24 Οκτώβριος 2018, 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2018, 19:26

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο για τους μαθητές Λυκείου της Μίκρας μισθώνει ο ΟΑΣΘ

  • Δωρεάν μετακίνηση σήμερα με λεωφορεία του ΟΑΣΘ 6
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Προσωρινή, όπως τη χαρακτηρίζει, λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών από την Καρδία στο 1ο Γενικό Λύκειο Μίκρας στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, δίνει από αύριο ο ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Οργανισμός θα μισθώσει λεωφορείο με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για σχολικά δρομολόγια, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μίκρας, «μέχρι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να λύσει οριστικά το πρόβλημα».

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ αναφέρει ότι «η μεταφορά των μαθητών αποτελεί αποκλειστική θεσμική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επειδή στο θέμα ενεπλάκη και το όνομα του ΟΑΣΘ πρέπει να τονιστεί ότι ο Οργανισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών και δεν έχει καμία θεσμική υποχρέωση να σχεδιάζει και να εκτελεί σχολικά δρομολόγια. Δεν είναι διά πάσαν νόσον και... ανεπάρκεια».

Προσθέτει επίσης ότι «το πρόβλημα της μετακίνηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μίκρας δημιουργήθηκε και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.