24 Οκτώβριος 2018, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2018, 13:45

Η τελική πρόβα του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο)

  • Η τελική πρόβα του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο)
    (Φωτ.: Πέτρος Καγκελίδης)

Την τελική πρόβα τους πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 21 Οκτωβρίου οι χορευτές από όλα τα σωματεία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας που θα λάβουν μέρος στο 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στη Λάρισα.

Εκατοντάδες χορευτές από διάφορες περιοχές συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Μακροχωρίου Βέροιας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των χοροδιδασκάλων τους.

Αφού φόρεσαν τα μπλουζάκια με το λογότυπο των σωματείων τους και τα καρτελάκια με τα ονόματά τους που τους μοίρασαν οι χοροδιδάσκαλοι, οι χορευτές του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας χωρίστηκαν σε κύκλους και χόρεψαν ακριβώς όπως θα χορέψουν την ημέρα του Φεστιβάλ. Στο τέλος η αντρική χορευτική ομάδα του ΣΠΟΣ παρουσίασε το χορό σέρρα.

Το παρών στην πρόβα έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την άψογη συνεργασία τους στην εκτέλεση των χορών. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας συνδιοργανώνει φέτος το φεστιβάλ μαζί με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018
19:00
Η μεγάλη γιορτή του ποντιακού ελληνισμού στη Λάρισα.