24 Οκτώβριος 2018, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2018, 12:46

Τουρκία: Το μυστικό ταξίδι της Τζίνα Χάσπελ, αρχηγού της CIA για την υπόθεση Κασόγκι

  • Τουρκία: Το μυστικό ταξίδι της Τζίνα Χάσπελ, αρχηγού της CIA για την υπόθεση Κασόγκι
    Η Τζίνα Χάσπελ, η αρχηγός της CIA (φωτ. αρχείου: EPA / Shawn Thew)

Με αποστολή που της ανέθεσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, να μάθει τι ακριβώς συνέβη στον Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από τις ΗΠΑ για την Τουρκία η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ. Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Τουρκία, σύμφωνα με τέσσερις διαφορετικές πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Χάσπελ ζήτησε να ακούσει τη φερόμενη ηχητική καταγραφή του βασανισμου και της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Παρά τις διαρροές σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει στη διάθεσή της μια ηχητική καταγραφή-ντοκουμέντο για τον φόνο του Κασόγκι, ούτε οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες ούτε εκείνες άλλων συμμάχων τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση ως αργά το βράδυ της Δευτέρας σε τέτοιου είδους αποδεικτικό υλικό, ανέφεραν δυτικοί αξιωματούχοι. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αυτές των συμμάχων τους δεν έχουν παρά ελάχιστα στοιχεία στη διάθεσή τους καθώς εξετάζουν αν και ποιον ρόλο μπορεί να είχε στην υπόθεση ο 33χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά πηγές στην Ουάσινγκτον που επικαλείται το Reuters.