25 Ιανουάριος 2014, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:37

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου στην γιορτή για τα 80 χρόνια της πόλης! Φωτογραφίες

  • Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου στην γιορτή για τα 80 χρόνια της πόλης! Φωτογραφίες

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου τίμησε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου για την συμπλήρωση των 80 χρόνων της πόλης. Τα παιδιά της Ένωσης φορώντας τις παραδοσιακές του φορεσιές χόρεψαν χορούς από τον Πόντο. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Όλοι μαζί οι Περιστεριώτες, ενωμένοι και αδελφωμένοι, τίμησαν την επέτειο των 80 χρόνων του Δήμου, αναδεικνύοντας την ιστορία του τόπου, γιορτάζοντας το παρόν και στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον.

Τη συγκινητική και ξεχωριστή εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, κατακλύζοντας τη μεγάλη αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου μέχρι την κεντρική είσοδό του.

Πρώτα απ’ όλα, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με τη συμπλήρωση των 80 χρόνων της πόλης, στις 18 Ιανουαρίου 2014 τίμησε τους αιρετούς Δημάρχους από ίδρυσης (Σταμάτη Καστριώτη, Σωτήρη Γολεμάτη, Αριστείδη Σελίμη, Δημήτρη Φωλόπουλο και Θεόδωρο Δημητρακόπουλο).

Ιδιαίτερα ενωτικός στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές για τη χώρα και τις πολύ άδικες για τους πολίτες, τις εποχές της μνημονιακής ασφυξίας, εμείς, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και με ανυπακοή -εκεί που πρέπει-, με δύναμη ψυχής που όλοι οι Περιστεριώτες κουβαλάμε στο αίμα μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες».

Η επετειακή εκδήλωση άνοιξε φαντασμαγορικά με τα κρουστά της Δημοτικής Φιλαρμονικής, συνεχίστηκε με χορευτικές παραστάσεις από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της πόλης μας (Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου, Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, Ένωση Ποντίων Περιστερίου), το Σύλλογο «Η Γενιά της Παράγκας» και τα Τμήματα Χορού Δήμου Περιστερίου.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Gallery