22 Οκτώβριος 2018, 23:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2018, 22:55

Εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Γενική Συνέλευση της Μπαρτσελόνα

  • Εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Γενική Συνέλευση της Μπαρτσελόνα

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρευρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Μπαρτσελόνα, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά στην ιστορία του φημισμένου ποδοσφαιρικού κλαμπ που εξωτερικοί επισκέπτες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει το Barça Foundation για την εφαρμογή προγραμμάτων που ακολουθούν τη μεθοδολογία FutbolNet, τα οποία χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως όχημα για την υποστήριξη παιδιών προσφύγων και παιδιών από τις τοπικές κοινωνίες στο Λίβανο, στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, διαβάστηκε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο. Στον χαιρετισμό του, ο Ανδ. Δρακόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση του Ιδρύματος να επεκτείνει την υποστήριξή του για τα εκπαιδευτικά και αθλητικά προγράμματα του Barça Foundation. «Ζούμε σε δύσκολες εποχές και όσο πιο τυχεροί, όσο πιο επιτυχημένοι και όσο περισσότερα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχουμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας για το κοινό καλό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε δημιουργήσει αυτή τη συνεργασία με το Barça Foundation τα τελευταία χρόνια [...] το ΔΣ του ΙΣΝ μόλις ενέκρινε την ανανέωση της συνεργασίας μας με το Barça Foundation για 3 ακόμη χρόνια, με τη συνολική μας δέσμευση να αγγίζει σχεδόν τα 6 εκατομμύρια ευρώ [...] προσβλέπουμε στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας, για ένα καλύτερο αύριο για όλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΝ.

Η συνεργασία ανάμεσα στους δύο οργανισμούς συνεχίζει να αποδίδει καρπούς και προχωρά πέρα από την υποστήριξη των προγραμμάτων του Barça Foundation, όπως σημειώνει το ΙΣΝ, το οποίο ενημερώθηκε μέσω του Barça Foundation ότι υπήρχε η ανάγκη για μία παιδιατρική ογκολογική μονάδα στο Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Déu (SJD) στη Βαρκελώνη και αποφάσισε να υποστηρίξει την κατασκευή του Παιδιατρικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου (SJD Pediatric Cancer Center), προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από όλο τον κόσμο.