21 Οκτώβριος 2018, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2018, 13:21

Καμμένος: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

  • Ο Πάνος Καμμένος απειλεί με αποκαλύψεις και καταγγέλει «στημένο κόλπο» διάλυσης των ΑΝΕΛ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή θα αποχωρήσουμε», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στα πρώτα λεπτά της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α’).

«Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη Τσίπρα για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε δε ότι στη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό «δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

Μάλιστα, έκανε αναφορές σε στελέχη του κόμματός του που διαφοροποιούνται από τη γραμμή των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία, μιλώντας για «μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν.

Εξάλλου, στην παραίτησή του αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε δημοσιεύματα για την παραίτησή του. «Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι χτυπάνε και τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης», έγραψε ο κ. Κοτζιάς.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.