21 Οκτώβριος 2018, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2018, 12:46

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι

  • Ληστεία σε σπίτι επιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό 2
    (Φωτ. αρχείου: ert.gr)

Ο «Ρουβίκωνας» βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι, καθώς πριν από λίγο ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί, όταν περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βαριοπούλες και μπογιές στην πρεσβεία, που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές στη τζαμαρία και στη συνέχεια πέταξαν μπογιές και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο όμως αργότερα αφέθηκε ελεύθερο. Τη φύλαξη της πρεσβείας δεν έχει αναλάβει η αστυνομία, αλλά ιδιωτική εταιρεία.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση, αναφέροντας ότι «τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας». Τονίζει επίσης ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.