20 Οκτώβριος 2018, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2018, 22:47

Ερντογάν: Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο

  • Ερντογάν: Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο
    Ο Ερντογάν με στολή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (φωτ. αρχείου: EPA / TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE)

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τη Μολδαβία. Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι του είχαν ζητήσει να αξιολογήσει την υποτιθέμενη παρενόχληση «Μπαρμπαρός» από ελληνική φρεγάτα. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, έμαθε για το «περιστατικό» μέσα στο αεροσκάφος από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου.

«Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν, η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και γι' αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το "Μπαρμπαρός".

»Στις 5:00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο "Μπαρμπαρός". Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

  • Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ.