20 Οκτώβριος 2018, 22:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2018, 21:56

Γιορτή με κάστανα και τσίπουρα την Κυριακή στην Καστανιά Άρτας

  • Γιορτή με κάστανα και τσίπουρα την Κυριακή στην Καστανιά Άρτας
    (Φωτ.: Facebook / Σύλλογος Καστανιάς)

Kάστανα, τσίπουρα, τοπικά προϊόντα, αλλά και μουσική και χορό θα απολαύσουν οι επισκέπτες της Καστανιάς, στην Κοιλάδα του Αχελώου, την Κυριακή το πρωί. Στην ορεινή Καστανιά Άρτας, με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τους φιλόξενους ανθρώπους, ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος με την υποστήριξη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη διοργανώνουν στην πλατεία τη γιορτή «κάστανου και τσίπουρου», που αποτελεί σημαντική εκδήλωση, που έχει χαρακτήρα «ταυτότητας» για την περιοχή.

Η διοργάνωση είναι πλέον θεσμός στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Η Καστανιά, σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος, «βλέπει» δυτικά τα Τζουμέρκα και ανατολικά τη μαγική Κοιλάδα του Αχελώου. Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί της Κυριακής, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να την παρακολουθήσει, γιατί η φήμη της έχει ξεπεράσει τα τοπικά όρια.

Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου κάθε χρόνο στηρίζουμε τη γιορτή κάστανου και τσίπουρου, αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής Άρτας και της Κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και η λαϊκή παράδοση».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ. Τζώρα.