19 Οκτώβριος 2018, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2018, 14:33

Συνελήφθη ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος από Πακιστανούς στη Νίκαια

  • Συνελήφθη ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος από Πακιστανούς στη Νίκαια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Για ληστεία κατά συναυτουργία κατηγορείται ο αστυνομικός ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης βρέθηκε σε διαμέρισμα στη Νίκαια δεμένος και άγρια χτυπημένος. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ διέταξε τη σύλληψη του 34χρονου και αναζητούνται ακόμα δύο άτομα που θεωρούνται συνεργοί του. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.

Τον 34χρονο κρατούσαν όμηρο τέσσερις Πακιστανοί οι οποίοι μένουν στο διαμέρισμα.

Την αστυνομία ειδοποίησε ένας γείτονας που άκουσε τις φωνές. Η ομάδα ΔΙΑΣ που έφτασε στο σημείο βρήκε τον αστυνομικό σε κακή κατάσταση. Όπως είπε αρχικά στους συναδέλφους του ήταν εκτός υπηρεσίας (ανήκει στο Τμήμα Αθλητικής Βίας) αλλά μπήκε στο διαμέρισμα θέλοντας να ελέγξει τη δραστηριότητα των ενοίκων.

Ωστόσο, η ιστορία του είχε αρκετά κενά και σε συνδυασμό με τις προφορικές καταθέσεις των Πακιστανών ο φάκελος κατέληξε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο 34χρονος φέρεται να ανήκει σε ομάδα που ληστεύει αλλοδαπούς που διακινούν λαθραία καπνικά προϊόντα. Τα ξημερώματα της Πέμπτης φέρεται να μπήκε στο διαμέρισμα μαζί με τους άλλους δύο που αναζητούνται. Αφού έδεσαν και φίμωσαν τους ενοίκους άρπαξαν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Η ομάδα αποχώρησε αλλά ο αστυνομικός επέστρεψε στο διαμέρισμα όπου και δέχθηκε την επίθεση από τους αλλοδαπούς που είχαν καταφέρει στο μεταξύ να λυθούν.

Πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο tovima.gr αναφέρουν ότι την τελευταία διετία έχουν υπάρξει οκτώ παρόμοιες επιδρομές σε διαμερίσματα αλλοδαπών σε Νίκαια και Κερατσίνι. Όλες οι υποθέσεις σχετίζονται με τα λαθραία καπνικά προϊόντα.