19 Οκτώβριος 2018, 10:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2018, 09:44

Mega Millions: Κοντά στο 1 δισ. δολάρια το τζακ ποτ της αμερικανικής λοταρίας

  • Mega Millions: Κοντά στο 1 δισ. δολάρια το τζακ ποτ της αμερικανικής λοταρίας
    (Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Σε σχεδόν 1 δισ. δολάρια ανήλθε το τζακ ποτ στην αμερικανική λοταρία Mega Millions ενόψει της σημερινής κλήρωσης, το μεγαλύτερο ποσό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ συγκεντρωθεί σε αμερικανική λοταρία, πίσω από τα 1,586 δισ. στο τζακ ποτ του Powerball το 2016.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το βράδυ (6 το πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Τα κέρδη «ζαλίζουν», γι’ αυτό ακριβώς οι Νεοϋορκέζοι σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν λαχνούς και δεν σταματούν να ονειρεύονται πώς θα ξοδέψουν τα χρήματα εάν η τύχη τούς χαμογελάσει.

Κάποιοι ονειρεύονται ένα ταξίδι στην Χαβάη, κάποιοι άλλοι ότι θα χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους ή θα αγοράσουν εξοχικό. Το ποσό που θα καταβληθεί αμέσως σε ρευστό από το βραβείο του Mega Millions ανέρχεται στα 548 εκατομμύρια δολάρια. Ειδάλλως, 970 εκατομμύρια καταβάλλονται σε διάστημα 29 ετών.

Μεταξύ των «επίδοξων δισεκατομμυριούχων» είναι και η Έρικα Γιανγκ, που εργάζεται σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν. Οι πιθανότητες να κερδίσει το τζακ ποτ είναι μία στα 302.575.350, όμως η Γιανγκ κάνει ήδη σχέδια. «Θα έπαιρνα όλες τις γυναίκες της οικογένειάς μου και θα τις πήγαινα στην 47η οδό για να αγοράσουμε κοσμήματα» είπε. «Θα έπαιρνα 50 εκατομμύρια δολάρια και θα τα έδινα σε φίλους, στην οικογένειά μου και σε φιλανθρωπίες. Τα υπόλοιπα θα τα έβαζα στην τράπεζα και θα ζούσα από τους τόκους. Ξέρετε, συνηθισμένα πράγματα».

  • Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ.