18 Οκτώβριος 2018, 21:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2018, 21:46

Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την πΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός

  • Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την πΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός
    Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς προσέρχεται για τη συνεδρίαση των μελών της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

«Κάναμε μια συμφωνία με την πΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός», είπε ο Νίκος Κοτζιάς στους δημοσιογράφους μεταξύ σοβαρού και αστείου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης «Πράττω», της οποίας είναι επικεφαλής.

Στην ερώτηση για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, ο τέως πλέον υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «αυτό θα συζητήσουμε συλλογικά». Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε χθες μέσω Twitter ότι αυτές έχουν διαρραγεί οριστικά.

Εξάλλου, δηλώσεις έγιναν πριν από λίγο από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών: «Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για τη διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον Τύπο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον πρωθυπουργό». Σημειώνεται δε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ. Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, για να καταλήξει πως «όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και ελέγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.