17 Οκτώβριος 2018, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2018, 17:11

Φιλοσοφική: Επιστροφή του Ρουβίκωνα στην αίθουσα 516

  • Προκαταρκτική εξέταση για την παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική
    Μέλη του Ρουβίκωνα έξω από την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής (φωτ.: Facebook / rouvikonas)

Την αποχώρηση των πανεπιστημιακών που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται ότι περίμεναν οι φοιτητές που δηλώνουν ότι ανήκουν στον Ρουβίκωνα προκειμένου να κάνουν «ανακατάληψη». Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας φτάνοντας γύρω στις 10:00 βρήκαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλη της Κοσμητείας έξω από το «στέκι» τους. Μάλιστα είχαν προλάβει και να βάψουν τον τοίχο που είχε το σήμα του Ρουβίκωνα και να αλλάξουν κλειδαριές.

Όπως δήλωσαν οι καθηγητές υπήρξαν λεκτικές αψιμαχίες και σπρωξιές. Ένταση επικράτησε και όταν μια φοιτήτρια επιχείρησε να τραβήξει φωτογραφία.

Οι καθηγητές αποχώρησαν μετά τη 1 το μεσημέρι όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, μιας και, όπως ανέφερε η κοσμήτορας Ελένη Καραμαλέγκου, επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση. «Δεν ξέρω την πρόθεση τους αλλά ξέρω ότι βούλησή τους είναι να μην φύγουν από το χώρο», δήλωσε η πρόεδρος της Σχολής Μαρία Φουντοπούλου, η οποία παραδέχτηκε ότι είναι πιθανό «να ξεκινήσει ένα παιχνίδι ποντικού με τη γάτα».

Μάλιστα η πρόεδρος χρησιμοποίησε τη λέξη «παράταξη» για τα μέλη του Ρουβίκωνα, ίσως και δείχνοντας το δρόμο ώστε να αποκτήσουν αυτοδικαίως το δικαίωμα να χρησιμοποιούν χώρους της Φιλοσοφικής. Στην αίθουσα 516 που κατελήφθη πρώτη φορά στις 10 Οκτωβρίου υπάρχουν και ώρες υποδοχής κοινού, κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 13:00.