17 Οκτώβριος 2018, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2018, 14:24

Τζανακόπουλος: Όποιος νιώθει δυσφορία, να φύγει

  • Τζανακόπουλος: Όποιος νιώθει δυσφορία, να φύγει
    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσέρχεται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με φόντο τις διαρροές από τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τον καβγά που φέρεται να υπήρξε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στον Νίκο Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φρόντισε σήμερα να στείλει το μήνυμα στους διαφωνούντες. Μιλώντας στον Alpha είπε χαρακτηριστικά: «Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση, προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από εκεί και πέρα όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό, ή οποίος δυσφορεί στη διαδρομή, τότε μπορεί να κατέβει από το τρένο. Αυτό δεν θα επηρεάσει διόλου την ελληνική κυβέρνηση».

Τζανακόπουλος: Κόντρες σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν, υπάρχει συζήτηση και τα ζητήματα λύνονται θεσμικά.

Αν και έκανε λόγο για φαντασιόπληκτες διαρροές στον Τύπο με πολιτική σκοπιμότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για την κόντρα Κοτζιά-Καμμένου και για την πληροφορία ότι ο Νίκος Κοτζιάς απειλεί με παραίτηση τόνισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει λόγο να δυσφορεί μιας και η θέση της κυβέρνησης είναι και δική του θέση, ενώ συμπλήρωσε ότι εάν υπήρχε δυσφορία δεν είχε λόγο να κάνει διαρροές, θα μπορούσε να το πει στον πρωθυπουργό με τον οποίο συνομιλεί τακτικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στο Υπουργικό έγινε μια ανοιχτή πολιτική συζήτησης και ότι δέσμευση και του Πάνου Καμμένου είναι ότι κανείς δεν θα συμπλεύσει με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά για την πτώση της κυβέρνησης. «Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλά κανέναν, δεν έχει να φοβηθεί τις πολιτικές εξελίξεις και δεν σύρεται από αυτές, αντιθέτως τις προκαλεί ο ίδιος», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, «ο οποίος διατηρεί τη διαφωνία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν το κλίμα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους παραμένει τεταμένο. Το χθεσινό Υπουργικό, κατά τις ίδιες πηγές, ανέδειξε το πρόβλημα που δημιούργησαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί plan B στο Σκοπιανό, γι’ αυτό και ο υπουργός Εξωτερικών είπε στον Πάνο Καμμένο ότι είναι αναρμόδιος να χαράσσει εξωτερική πολιτική και ότι όσα πρότεινε στις ΗΠΑ εκθέτουν τη χώρα και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Από τη μεριά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να απάντησε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διατυπώνει την άποψή του. Η δε φήμη περί παραίτησης του Νίκου Κοτζιά στηρίζεται στην άποψή του ότι δεν στηρίχθηκε επαρκώς από το Μαξίμου στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.