17 Οκτώβριος 2018, 15:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2018, 14:52

Τα παιδιά χόρεψαν για τα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας στο 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο)

  • (Βίντεο: Κωνσταντίνος Μαυρίδης)

Με παραδοσιακή ποντιακή μουσική και νιάτα γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Πτολεμαΐδας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 4ου Παιδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει, όπως κάθε χρόνο, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, προς τιμήν της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν παιδικές ομάδες από 12 ποντιακούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με την παρέλαση των χορευτών και των λαβάρων των συλλόγων που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ, και ένα σύντομο ιστορικό της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας από τους Τούρκους. Αργότερα τη σκυτάλη πήρε το τμήμα ποντιακής λύρας του Συλλόγου παρουσιάζοντας δείγμα της δουλειάς του, και η χορωδία που ερμήνευσε «Σεράντα μήλα κόκκινα» και «Η κορ’ επήεν 'ς σο παρχάρ'». Τα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων ολοκλήρωσαν την εκδήλωση με ποντιακούς χορούς, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. 

«Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Διοργανώνεται φέτος για 4η χρονιά και είμαστε περήφανοι για αυτό. Έχουμε βέβαια τα προβλήματά μας γιατί είμαστε στις αρχές της έναρξης των τμημάτων για τη νέα χρονιά, αλλά με καλή οργάνωση καταφέραμε και φέτος να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ» είπε η πρόεδρος, Σοφία Τουμανίδου.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα χορευτικά των ποντιακών συλλόγων Αμύνταιου, Βεγόρα, Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, Ασβεστόπετρας, Κομνηνών, Φιλώτα, Περδίκκα, Πεντάβρυσου, Ποντοκώμης, Πτολεμαΐδας κ.ά.

Εκδηλωσεις