17 Οκτώβριος 2018, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2018, 11:33

Η σέρρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού» στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

  • Η σέρρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού» στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
    (Φωτ.: real.gr)

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία, με τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου για τον Τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) και το υπουργείο Τουρισμού από τις 10 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν 34 κράτη-μέλη του προγράμματος του «Δρόμου του Μεταξιού», μέλη του ΠΟΤ και διεθνείς εταίροι.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι σύνεδροι απόλαυσαν την αντρική χορευτική ομάδα της Ευξέινου Λέσχης Βέροιας και καταχειροκρότησαν τον ποντιακό πολιτισμό.

Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και διεκδίκηση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το υπουργείο Τουρισμού, το Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο, το ΑΠΘ και το Thessaloniki Convention Bureau, κατέκτησαν τον μεγάλο στόχο, η Θεσσαλονίκη να είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο, εκτός Ασίας, στην οποία πραγματοποιείται η κορυφαία διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού».

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ την Πέμπτη οι εργασίες του συνεχίστηκαν το ξενοδοχείο «Grand Hotel». Σε κάποιο διάλειμμα του συνεδρίου της δεύτερης ημέρας οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ποντιακό πολιτισμό. Η χορευτική αντρική ομάδα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας παρουσίασε τον χορό σέρρα και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών άστραψαν απαθανατίζοντας τη στιγμή.