17 Οκτώβριος 2018, 00:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2018, 22:55

Τζένγκο και Φιάσκα πήραν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

  • Τζένγκο και Φιάσκα πήραν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    (Φωτ.: Twitter / ΣΕΓΑΣ)

Σπουδαία ημέρα ήταν η σημερινή για τον ελληνικό στίβο, αφού δύο αθλήτριες κατάφεραν να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες. Η Ελίνα Τζένγκο και η Όλγα Φιάσκα τα πήγαν περίφημα κόντρα σε σπουδαία ονόματα των αγωνισμάτων τους και πανηγύρισαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η Τζένγκο μετά το 63,34 μ. στον πρώτο αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον ακοντισμό και πολύ δύσκολα θα έχανε το χρυσό μετάλλιο. Η 16χρονη, στο σημερινό αγώνα, είχε καλύτερη προσπάθεια στα 61,74 μ., ενώ είχε άλλη μία βολή πάνω από τα 60 μ., τη δεύτερη που μετρήθηκε 60,68 μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τζένγκο μέσα σε λίγες ημέρες έστειλε τέσσερις φορές το ακόντιο πάνω από τα 60 μ., ενώ ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες με 58,05 μ.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε και η Όλγα Φιάσκα που έκανε δύο τα μετάλλια της σε μεγάλες διοργανώσεις τη φετινή χρονιά. Η νεαρή αθλήτρια από την Μυτιλήνη τερμάτισε σήμερα δεύτερη στα 5.000 μ. βάδην με 23.23.89 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεων της στην απόσταση. Η Φιάσκα έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση από την πορεία της στη χρονιά, αφού νωρίτερα στη σεζόν ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ.

Η χώρα μας έφτασε έτσι τα τρία μετάλλια στη διοργάνωση, ενώ χάρη στην Τζένγκο πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό. Το προηγούμενο μετάλλιο της χώρας μας, το είχε κατακτήσει ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο οποίος το 2010 ήταν τρίτος στο επί κοντώ.