16 Οκτώβριος 2018, 22:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2018, 22:38

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

  • 25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο
    Τουρίστες στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ανοιχτοί, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα παραμείνουν την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο). Την ημέρα, λοιπόν, της εθνικής γιορτής, το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές του με τα αριστουργήματα της αρχαϊκής και της κλασικής εποχής.

Ανοιχτή θα είναι επίσης η περιοδική έκθεση «από την απαγορευμένη πόλη αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν σπάνια προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.

Στην περιοδική έκθεση θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους-φροντιστές στα ελληνικά (στις 11 π.μ., 12 μεσημ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ. & 7 μ.μ.) και στα αγγλικά (στις 10 π.μ.). Εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο γραφείο πληροφοριών του Μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.