17 Οκτώβριος 2018, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2018, 10:50

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης ενισχύει την αιμοδοτική συνείδηση

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης ενισχύει την αιμοδοτική συνείδηση
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης)

Με σημαντική συμμετοχή, που επιβεβαιώνει τον αποτελεσματικό τρόπο υλοποίησης δράσεων του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης «Εύξεινος Πόντος – Cardinal Bessario», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη αιμοδοσία που διοργάνωσε ο ομογενειακός σύλλογος με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Ερυθρού Σταυρού, του ΔΣ του Nachbarschaftshaus Nürnberg και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση κοινωφελούς δράσης, την επιτυχία δεν πιστοποιεί μόνο το αποτέλεσμα του αριθμού των συμμετασχόντων αιμοδοτών, αλλά πολύ περισσότερο η ρητορική του κελεύσματος προς τις υπόλοιπες συλλογικότητες και η εκπομπή της παραδειγματικής εικόνας προς τη νεολαία και τον δημόσιο λόγο», αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, με την κατ’ έτος θεσμοθέτηση της αιμοδοσίας, επιδιώκει μεταξύ άλλων την εξοικείωση των μικρών μελών του με την εικόνα και διαδικασία μιας ανώδυνης αλλά πολύτιμης συμπεριφοράς.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, η οποία εξήρε το βαθμό ενσωμάτωσης και διάδρασης των ομογενειακών φορέων στους κοινωνικούς και κοινωφελείς ιστούς της Νυρεμβέργης. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ζαμπίνε Κοχ σχολίασε την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα του συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων από την Ειρήνη Παρτζιάλη, μέλος του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης.

Παρόντες επίσης δήλωσαν ως επιστημονικοί επιμελητές οι σπουδαστές Ιατρικής Τάσος Αναστασιάδης, Άντρια Χριστοδούλου και Κωνσταντίνος Αυξεντίου, ενώ η γυναικεία ομάδα του Συλλόγου, με την ευγενή χορηγία του Δημήτρη Καλέντζη, φρόντισαν για έναν απολαυστικό μπουφέ εδεσμάτων, φιλεύοντας ως είθισται τους εθελοντές αιμοδότες.