16 Οκτώβριος 2018, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2018, 13:50

Προσκύνημα ιερών εικόνων από τη Μικρά Ασία στα Χανιά

  • Προσκύνημα ιερών εικόνων από τη Μικρά Ασία στα Χανιά
    (Φωτ.: flashnews.gr)
  • Προσκύνημα ιερών εικόνων από τη Μικρά Ασία στα Χανιά

Ιερές εικόνες μεγάλης συναισθηματικής αξίας μετέφεραν το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά Χανίων οι Μικρασιάτες των Χανίων και κάτοικοι της περιοχής. Η τελετή ήταν αρκετά φορτισμένη επειδή οι εικόνες αυτές είναι κειμήλια που διέσωσαν οι Μικρασιάτες φεύγοντας από την πατρώα γη.

Η κάθε εικόνα που κρατούσαν στα χέρια τους είχε τη δική της μοναδική ιστορία, όπως η κομμένη στη μέση ξύλινη εικόνα του Αγ. Ελευθερίου, που κρατούσε η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Άγιος Πολύκαρπος», Στέλλα Γκοζάνη-Χαριτάκη.

Όπως εξηγεί η ίδια στην κάμερα του flashnews.gr, η εικόνα αυτή κόπηκε από μια οικογένεια όταν έφευγε από τη Σμύρνη, προκειμένου όταν τα μέλη της ξαναβρεθούν στην Ελλάδα να την επανενώσουν. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Αμέσως μετά την άφιξη των εικόνων στον Ιερό Ναό τελέστηκε δοξολογία, εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Μικρασιατών, από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό. Τα κειμήλια θα μείνουν στο ναό μέχρι και σήμερα.


(Βίντεο: flashnews.gr)