16 Οκτώβριος 2018, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2018, 10:30

Θεσσαλονίκη: Διανομή τροφίμων επί τρεις μέρες από το Δήμο Θερμαϊκού

  • Θεσσαλονίκη: Διανομή τροφίμων επί τρεις μέρες από το Δήμο Θερμαϊκού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Διανομή τροφίμων θα πραγματοποιήσει από αύριο και για τρεις ημέρες ο Δήμος Θερμαϊκού, προς στους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Η διανομή αφορά τους πολίτες των οποίων οι αιτήσεις υπαγωγής και τροποποίησης εγκρίθηκαν μέχρι τις 31/8/2018, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στους Ν. Επιβάτες, στον νέο χώρο στέγασης των Δομών Βασικών Αγαθών του Δήμου Θερμαϊκού «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο».

Ο χώρος βρίσκεται στο 21ο χλμ. Λ. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, στάση ΟΑΣΘ «Ελβετία».

Το πρόγραμμα της διανομής έχει ως εξής:

  • Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, ώρα από 10:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. (ωφελούμενοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως Λ).
  • Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, ώρα από 10:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. (ωφελούμενοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Μ έως Ω).
  • Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 , ώρα από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. θα γίνει η διανομή της μαναβικής για όλους τους ωφελούμενους.

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι νωπά, συσκευασμένα (κοτόπουλο, ζάχαρη, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, πολτός), και μαναβική (πατάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες), τα οποία οι δικαιούχοι πρέπει να παραλάβουν αυθημερόν.

Οι ωφελούμενοι του παραπάνω προγράμματος θα ειδοποιηθούν ατομικά με μήνυμα στο email τους. Κατά την παραλαβή της αντίστοιχης ποσότητας θα πρέπει να προσκομίσουν το δελτίο ταυτότητάς τους ή το διαβατήριό τους, το ΑΜΚΑ τους ή εξουσιοδότηση, εφόσον παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο. Καλό θα είναι να υπάρξει κάποιο καρότσι λαϊκής για τη μεταφορά των προϊόντων, καθώς για κάθε δικαιούχο η ποσότητα που θα διανεμηθεί είναι αρκετά κιλά.