16 Οκτώβριος 2018, 11:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2018, 11:15

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: Ήταν περίπου 60 κουκουλοφόροι με μολότοφ και ήθελαν αίμα

  • Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: Ήταν περίπου 60 κουκουλοφόροι με μολότοφ και ήθελαν αίμα
    Εικόνα από τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Τον ασκό του Αιόλου στην Ελληνική Αστυνομία άνοιξε η επίθεση με μολότοφ δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του ΑΤ Ομόνοιας, χθες το βράδυ, λίγο πριν τις 21:00, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις έγινε με στόχο να υπάρξουν νεκροί.

Οι τρεις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ ο τέταρτος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επιτόπου. Δύο από τους αστυνομικούς έχουν αναπνευστικά προβλήματα αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι πρώτες μολότοφ έπεσαν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ’ Σεπτεμβρίου. Αστυνομικοί μιλούν για περίπου 60 κουκουλοφόρους προετοιμασμένους για την καταδρομική επιχείρηση που έριξαν τις βόμβες και αποχώρησαν κινούμενοι προς τα Εξάρχεια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι δράστες είχαν μαζί τους επίσης ξύλα και πέτρες, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας και του κράτους.


Άνδρες της Αστυνομίας ερευνούν τον τόπο της επίθεσης (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχει προγραμματίσει για τις 12:00 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Ομονοίας. Η ΕΑΣΥΑ σε χθεσινή ανάρτησή της στο Facebook, μιλά ξεκάθαρα για δολοφονική επίθεση:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».


Λεωφορείο των ΜΑΤ υπέστη ζημιές από τις μολότοφ (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)