15 Οκτώβριος 2018, 16:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2018, 16:44

Βαριά ποινή στον 62χρονο καθηγητή μουσικής που ασελγούσε σε μαθήτριες

  • Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών χωρίς αναστολή
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 62χρονο Παναγιώτη Δράκο, διακεκριμένο καθηγητή μουσικής και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο έπειτα από καταγγελίες δύο ανήλικων μαθητριών στο ωδείο που δίδασκε, τότε ηλικίας 9 και 11 ετών.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό και επέβαλε ποινή κάθειρξης 30,5 ετών (εκτιτέα τα 25 χρόνια) και πρόστιμο 100.800 ευρώ.

Επίσης με ισχυρή πλειοψηφία (6 προς 1) αρνήθηκε να δώσει αναστολή στην έφεση και  έτσι ο καθηγητής θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αυτό που τονίστηκε από την εισαγγελέα ήταν ο 62χρονος εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τα κορίτσια. «Η δράση του δεν είχε όρια, είχε καταγγελθεί και συνέχισε να κάνει τα ίδια σε άλλη μαθήτρια», υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός.

Το κουβάρι της δράσης του Παναγιώτη Δράκου άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία από τις δύο ανήλικες αποκάλυψε στους γονείς της όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του μαθήματος επί σειρά μηνών, από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017.