16 Οκτώβριος 2018, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2018, 10:30

14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Μηνύματα ήθους θέλει να περάσει ο ΣΠΟΣ Δ. Μακεδονίας & Ηπείρου (βίντεο)

  • Ο καιρός στη Λάρισα τη μέρα του 14ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
    12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Απολύτως συνειδητοποιημένος και έτοιμος δηλώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου για το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Για τις επίπονες πρόβες αλλά και το ήθος των χορευτών μιλά στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Σάββας Αλεξανδρίδης.

«Οι πρόβες ανά νομό έχουν ολοκληρωθεί. Μένει μία κεντρική και είμαστε απόλυτα έτοιμοι» ανέφερε ο Σάββας Αλεξανδρίδης.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική πρόβα του ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου στην Πτολεμαΐδα, και μένει άλλη μια την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην Κοζάνη. «Οι πρόβες είναι κουραστικές και πολύωρες. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι φετινοί χορευτές που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και προσηλωμένοι στο στόχο του ΣΠΟΣ για μια άρτια παρουσία» τονίζει ο πρόεδρος, και συνεχίζει λέγοντας: «Φέτος κατά 90% θα λάβουν μέρος περίπου 400-420 χορευτές. Ο τελικός αριθμός θα καθοριστεί στην τελική πρόβα».

Στόχος του ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου είναι να περάσει μηνύματα ήθους και ενότητας. «Πέρα από μια άψογη παρουσία μας στο Φεστιβάλ, όπου όλοι μας θα χαρούμε και θα περάσουμε καλά, φιλοδοξούμε να περάσουμε κάποια μηνύματα στο κοινωνικό σύνολο. Θέλουμε όλοι οι χορευτές μας να επιδείξουν καλή συμπεριφορά, ενότητα και συνοχή» κατέληξε ο Σάββας Αλεξανδρίδης.


Η παρουσία του ΣΠΟΣ Δυτ. Μακεδονίας και Ηπείρου στο 12ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο: Livemedia)

Ελένη Κάλλη

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018
19:00
Η μεγάλη γιορτή του ποντιακού ελληνισμού στη Λάρισα.