15 Οκτώβριος 2018, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2018, 11:30

Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας ξέρει για το plan b, αλλά δεν το εγκρίνει

  • Ο Πάνος Καμμένος απειλεί με αποκαλύψεις και καταγγέλει «στημένο κόλπο» διάλυσης των ΑΝΕΛ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις… φωτιές που άναψε έδωσε σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος στην ΕΡΤ. Αφού ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει για το plan b σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν το έχει εγκρίνει ως εναλλακτική εθνική πολιτική.

Καμμένος: Για τον Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών δεν μιλά κανένας.

«Εμείς βάσει του καταστατικού μας δεν συμφωνούμε να παραχωρηθεί το όνομα “Μακεδονία” στη γειτονική χώρα αλλά δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο και να δείξει ότι η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρεθεί λύση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος και υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης.

Παράλληλα τόνισε ότι είχε την υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσει στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ δεν βρίσκει σύμφωνους του ΑΝΕΛ και ως εκ τούτου δεν θα την ψηφίσουν όταν φτάσει στην ελληνική Βουλή. Κατά τον Πάνο Καμμένο το δημοψήφισμα που έγινε στη γειτονική χώρα τον δικαιώνει διότι «το 70% των πολιτών της πΓΔΜ την απέρριψε».

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε μαζί με τρεις κοινούς σκοπούς: Ο πρώτος ήταν η έξοδος από τα μνημόνια, και το πετύχαμε. Ο δεύτερος στόχος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς, και αυτό το παλεύουμε, και ο τρίτος στόχος είναι η ανάπτυξη της χώρας, και αυτό θα το πετύχουμε», δήλωσε.