17 Οκτώβριος 2018, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2018, 09:50

Οι Μικρασιάτες λογοτέχνες και το έργο τους στη διημερίδα του ΚΕΜΙΠΟ

  • ΟΑΕΔ: Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια παραστάσεων σε ανέργους και εργαζόμενους

Οι Μικρασιάτες λογοτέχνες αποτελούν αστείρευτη πηγή πολιτισμού, και το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ), που έχει ως αντικείμενο την προβολή και την ανάδειξη της ιστορίας του πολιτισμού της Μικράς Ασίας, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με την προβολή των εργατών της πένας που έχουν μικρασιατική καταγωγή και άφησαν τη σημαντική σφραγίδα τους στην ελληνική λογοτεχνία.

Για το λόγο αυτόν διοργανώνει διημερίδα παρουσίασης Μικρασιατών λογοτεχνών (πεζογράφων και ποιητών) το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Οι ομιλίες ξεκινούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 18:00 με την εισήγηση της ομότιμης καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Έρης Σταυροπούλου, η οποία θα αναφερθεί στο έργο του λογοτέχνη, νομικού, ιστορικού και πολιτικού Παύλου Καλλιγά. Θα ακολουθήσει η δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΜΙΠΟ Ζαχαρούλα Καραβά, αναλύοντας το έργο του Κοσμά Πολίτη ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πεζογράφους της γενιάς του ’30. Η πρώτη μέρα θα κλείσει με την ομιλία της φιλολόγου Αθηνάς Κοβάρη, η οποία θα αναφερθεί στον λογοτέχνη και δικηγόρο Γιώργο Θεοτοκά.

Η δεύτερη μέρα θα ξεκινήσει στις 11:00 μουσικά, με τον Γιώργο Μπολοδίνη (πιάνο) και τον Σωκράτη Κάνα (βιολοντσέλο). Ο φιλόλογος Αρχάγγελος Γαβριήλ θα μιλήσει για τον ποιητή Όμηρο Μπεκέ και η φιλόλογος Ελένη Μαργαρίτου και ο ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης για τον ποιητή και φιλόσοφο Γιώργο Σαραντάρη. Οι εισηγήσεις ολοκληρώνονται με την αναφορά στο έργο της ποιήτριας Ελένης Βακαλό από τον ποιητή Δημήτρη Καραμβάλη.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ20
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2018