15 Οκτώβριος 2018, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2018, 11:10

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στον Πόντο – Τουρισμός της νοσταλγίας» (βίντεο)

  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στον Πόντο – Τουρισμός της νοσταλγίας» (βίντεο)
    Η Μυροφόρα Ευσταθιάδου υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»)

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας παρουσιάστηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το βιβλίο της Μυροφόρας Ευσταθιάδου Ταξιδεύοντας στον Πόντο – Τουρισμός της νοσταλγίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι».

Στη ιερή μνήμη του Στάθη Ευσταθιάδη είναι αφιερωμένο το βιβλίο, το οποίο αποτελεί διδακτορική διατριβή της κόρης του Μυροφόρας, που από 10 χρόνων συνόδευε τον πατέρα της στα ταξίδια του στον Εύξεινο Πόντο.

Το βιβλίο αποτελεί τη συμβολική επιστροφή στον προγονικό τόπο, ένα ταξίδι με έντονη μνημονική διάσταση και συναισθηματική βαρύτητα, τη συνισταμένη πολλών ειδών τουρισμού που συνοψίζονται στον Τουρισμό της νοσταλγίας. Την παρουσίαση έκαναν ο πρ. πρύτανης ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ Λάζαρος Βρυζίδης, η επίκουρη καθηγήτρια ΔΠΘ Δέσποινα Δαμιανού και η συγγραφέας του βιβλίου Μυροφόρα Ευσταθιάδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η ποντιακή μουσική. Για το λόγο αυτόν ο Δημήτρης Καρασαββίδης ερμήνευσε τραγούδια του Στάθη Ευσταθιάδη συγκινώντας το κοινό και παρασύροντάς το στην αλησμόνητη πατρίδα.

Στο τέλος η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα και συνομίλησε με τους θεατές.

Εκδηλωσεις