14 Οκτώβριος 2018, 21:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2018, 21:13

«4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης»: 7.000 δρομείς έτρεξαν για τις χαμένες πατρίδες

  • «4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης»: 7.000 δρομείς έτρεξαν για τις χαμένες πατρίδες
    (Φωτ.: Δήμος Νέας Σμύρνης)

Σε μία μεγαλειώδη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού εξελίχθηκε ο «4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης», στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 δρομείς, μετέχοντας στα αγωνίσματα των 2.5, 5 και 10 χλμ. Η Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, η Πλατεία Νέας Σμύρνης και οι γύρω δρόμοι από νωρίς την Κυριακή (14/10) είχαν πλημμυρίσει από ένα μεγάλο κόκκινο «ποτάμι» (λόγω του t shirt που φορούσαν οι δρομείς) για να θυμίζει τις χαμένες πατρίδες αλλά και να αναδεικνύει το πάθος για ζωή.

Δρομείς κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, πήραν μέρος στον αγώνα που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των δρομέων και πλέον θεωρείται ο τρίτος μεγαλύτερος στην Αθήνα, μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο και μέσα στους 10 μεγαλύτερους της χώρας. Την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χλμ. έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μαζί με τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη.

Στους αγώνες, την πρώτη θέση πήραν στα 10 χλμ. ο Γιώργος Μίνος και η Ζωή Ανδρικοπούλου και στα 5 χλμ. ο Βαγγέλης Μυλωνάς και η Σταυρούλα Χρυσαΐδη. Ακολούθησε ο αγώνας των 2,5 χλμ. όπου τα παιδιά είχαν την τιμητική τους, ενώ ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή των αθλητών της Εθνικής ομάδας πόλο εφήβων, που τον περασμένο Αύγουστο αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης στήθηκε μία μεγάλη γιορτή, με περίπτερα χορηγών, μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και δρώμενα για παιδιά, προκειμένου και οι χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν εκεί να γιορτάσουν μαζί με τους δρομείς, μέσα σε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα που κράτησε ως το απόγευμα της Κυριακής.


(Φωτ.: Δήμος Νέας Σμύρνης)

Για μία ακόμα φορά δόθηκε και το βραβείο του «δρομέα πνεύματος», που φέτος απονεμήθηκε στον Νεοσμυρνιώτη συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό και στον σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Τάκη Παπαγιαννίδη.

Βραβεύτηκαν επίσης από τον Σταύρο Τζουλάκη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλη Χατζατουριάν και την αντιδήμαρχο Ιωάννα Καριοφύλλη, οι ποδοσφαιρικές δόξες του Πανιωνίου Γιώργος Δέδες, Γιώργος Σκρέκης, Στάθης Χάιτας, Δημήτρης Χριστοδούλου και Δημήτρης Ναλιτζής για την προσφορά τους στη νεοσμυρνιώτικη ομάδα και το ποδόσφαιρο. Τους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη από τον Πανιώνιος ΓΣΣ και τη Νεότητα του Ερυθρού Σταυρού.